{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 08 Sep 2023

韓風當道,近年唔少女仔嘅夢想就係去韓國受訓然後出道。但其實韓國偶像唔易做,唔少人都要經過數以年計日練夜練嘅「練習生」生涯,先有出道機會,更唔好提好多人因為種種理由半途離開。相比之下,日本偶像好似就容易做啲,好似本身就係偶像嘅「西村歩乃果」就曾經講過,自己唔減肥、唔練舞,淨係負責可愛就得啦!咁今日就同大家睇下佢有幾可愛!

現年28歲嘅「西村歩乃果」本身係一個髮型師,仲曾經跟過藝人去做巡迴演出,但後來有相關人士覺得佢可愛成咁做幕後太可惜,於是就鼓勵佢去參加選秀節目《Last Idol》,雖然最後冇奪冠,但就同其他落選者組成「Love Cocchi」於2017年出道。或者係因為自己半途出家,所以「西村歩乃果」對於偶像嘅睇法有啲唔同,兩年前佢上電視節目就曾經講過,韓國偶像要唱得跳得,甚至可能會識做埋戲,對佢黎講太辛苦。佢更大爆自己唔減肥、唔會每日跳舞,認為自己只要負責可愛就得啦。

雖然佢咁講,似乎真係有啲「不負責任」。但相信大家睇完佢啲寫真,都真係不能否認佢的確係非常可愛,而且身材亦頗為有料,應大則大、應細則細,真係男女老幼都想擁有。其實如果佢真係完全唔Keep fit都可以有呢個身材,某程度可能比起唱得跳得更加罕有。

IG:honoka.n28

網絡時代嘅好處之一,就係創作者唔一定要依附於大眾媒體,至要你有足夠人氣或者Fans支持,就可以推出自己嘅作品,甚至「反攻」所謂嘅主流。好似今晚要介紹嘅呢位「月野もも」咁,最近就自資出咗本實體寫真! ...
girls
【深夜】遊戲直播主「月野もも」 自資出寫真
14 Jun 2024
日本演藝界中嘅「寫真」,定義其實相當廣泛。例如我哋「深夜系列」會用到嘅,多數係週刊雜誌拍攝並刊登嘅「雜誌寫真」、近年出版社亦會與女星合作推出另外收費嘅「電子寫真」;另外女星亦可能會推出獨立嘅「實體寫真 ...
girls
【深夜】十年寫真生涯終結 「大貫彩香」DVD引退
12 Jun 2024