{ SKIP }
文:MenClub 軾條鉄  
POSTED ON 01 Nov 2019

作為一個充滿住潮流文化嘅城市,香港多年嚟一直係外國fashion brand進駐之地,再交流到中外。但無奈嘅係,香港「本土」時裝品牌,一直難以尋找出路,基本上風格都未培養到,就已經收檔。而作為香港最知名的本土品牌,izzue不知不覺成立20周年,更甚者,izzue今年2月更進軍全球四大時裝週,於倫敦時裝週舉行fashion show及發表秋冬系列。此舉更成香港首個進入倫敦時裝週官方日程的香港品牌,寫下香港時裝品牌一個重要里程碑。

但時裝生態從來都係「半日鮮」,欣賞同撐唔撐係兩回事。而今年izzue為隆重其事,今季秋冬就搵來全球不同的新世代人物好似陳飛宇、任晴佳以及模特兒Celine Farach和籃球員Arif Sempala演示服飾。其中KOL模特兒Celine Farach,相信MenClub讀者最熟悉嘅一位。

擁有過百萬fans的KOL,Celine Farach近年走出social media多次為時尚雜誌擔任模特兒 以及到世界外地出席品牌活動,包括日本、越南、韓國等地。以上種種就是Celine想打破社交媒體平臺的框框,擴闊自己的眼界。

本身在instagram較為大性感熱情的Celine Farach,在染指時裝界後就越著越多布,唔知大家睇唔睇得慣呢?

年輕貌美嘅Celine Farach著上street fashion感覺嘅服飾,唔係下下都one piece高踭鞋嘅!

根據《華爾街日報》報導,曼哈頓地標「華爾街銅牛」(Charging Bull)一直安放在城Bowling Green公園最北端30年,但由於該地區行人路狹長,且靠近一處斑馬線。紐鉉市政府希望搬走銅牛,以便為行人提供更多空間。而紐 ...
style
【華爾街變天?】曼哈頓地標「華爾街銅牛」將被搬走
11 Nov 2019
以奢華的暗黑骷髏美學,廿多前年在日本掀起暗黑Hi Street美學的mastermind JAPAN,早就將華麗與死亡的理念共冶一爐。而品牌沉澱數年後,這幾年開始捲土重來,今季便再找來美國Timberland合作,將MMJ的暗黑骷髏植入到 ...
style
【黎明前的黑暗】Timberland x mastermind JAPAN 暗黑美學Capsule Collection ...
08 Nov 2019