{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 25 Nov 2020

Supreme 最出名、最常見嘅產品就係心口一個Box Logo嘅T恤,而且由1994年起出過唔同衫顏色、Logo顏色、再加各種聯乘,加加埋埋出過數唔到咁多件——不過Supreme收藏家James Bogart就數到,佢話係253件,而且佢件件都有!呢個收藏仲會放上佳士得拍賣會中競投,預計成交價高達200萬美金!

據James Bogart於個人網頁中講,佢由2014年Supreme開店時就已經有留意、有買呢個Brand,到2015就開始一出新產品就買,後來「興趣變成執著」,於是除咗不停買新出產品之外,仲會花幾個星期甚至幾個月嘅時間,去搵佢自己冇嘅款式,最後儲下儲下就儲出呢個完整收藏。

收藏中除咗有最早期推出嘅紅Logo白衫經典款,仲有多款產量奇低嘅聯乘款,例如1996年Supreme與WTAPS推出嘅迷彩Logo白衫款,總共只係出過30件,淨係呢件衫已經值12,800美金,即係差唔多十萬港紙。

如果大家想知多啲關於呢個「The Box Logo Collection」,就可以去返官方網站或者James嘅Instagram慢慢欣賞。

資料來源:The Box Logo Collection
數吓手指,下個月就係新年啦。除咗可以放返幾日假休息,最緊要就喺「送舊迎新」,畀個機會自己買新衫。一眾品牌當然唔執輸出返套新年系列賺返筆啦,Nike都唔例外推農曆新年版新鞋。 提到中秋就會諗起月 ...
style
【農曆新年】Nike 出新鞋以「炮仗」迎新年
15 Jan 2021
講到出Collab,Gucci選擇嘅合作對象就次次都令人意想不到。 今年年初合作Disney出米奇老鼠系列嘅時候已經非常出奇,點知Gucci最近竟然出咗經典卡通《多啦A夢》嘅合作系列。 ... ... ... ... ... ... ...
style
【時尚】名牌卡通公仔?Gucci x 多啦A夢、Pokemon Go
31 Dec 2020