{ SKIP }
文:MenClub Raphael  圖:互聯網
POSTED ON 30 Oct 2017

美國一再發生槍擊事件,每次都令人心痛不已,雖然擁有槍械是市民的權利,但過於寬鬆的監管和審查,無疑增加了社區危險性。對於愛錶如命的男士,保護自身安全之餘,連自己的Watch Collection也要照顧周到!

錶盒大家見得多,但有防彈玻璃、LED Lighting、Hi-Fi System、濕度調節的一體式腕錶夾萬就肯定是珍稀之物;當有朝一日,你擁有價值連成的腕錶收藏,你可能都需要佢 — The Buben & Zorweg Solitaire Vision Watch Safe。

如果走 Artistic 路線的愛爾蘭錶櫃「A Piece of Time」唔啱你口味,那優雅兼保護性極高的Solitaire Vision很可能是你的心頭好。Size為1905 x 1035 x 540 mm,大小介乎於一個兩門與三門衣櫃之間,其收納空間足夠放置46隻錶。

其中8隻更可放在核心的B&Z SI-60夾萬之中。眉心位一個World Time Tourbillon,整個佈置如眾星拱月般精巧。

16mm防彈玻璃門,加上B&Z的專業安全技術、警報系統,為用家們的腕錶收藏提供最佳保護。錶櫃內置人個Hi-Fi系統,可以用藍芽等平台串流音樂,成為一位完美的家俱藝術品。

Optional可以添加濕度調控系統,用來存放Cigar一流。聽住音樂、睇住靚錶、食住雪茄、拎住一杯靚威、Rum、Cognac,男人的終極享受呀!

Source : Buben & Zorweg

無咗 Label 嘅定位,會唔會令你重新審視呢支作品?
watchesandwine
【重新找到你】Johnnie Walker 18 年頂級調和蘇格蘭威士忌
23 Nov 2017
如果你拎隻錶俾 BWD 改裝,會得到一隻「Service Watch」做暫時嘅代用品,點知啲用家個個試完都話想買,最後 George Bamford 索性拎出嚟賣,並命名為 Mayfair! ... ...
watchesandwine
【改得多都想自己玩】Bamford Watch Department 推出自家腕錶品牌 Mayfair ... ...
23 Nov 2017