{ SKIP }
文:MenClub Raphael  圖:互聯網
POSTED ON 01 Mar 2018

玩錶的巴打一定聽過Bamford的大名,從Rolex改裝訂製的一哥,去到變成Zenith、Tag Heuer的官方改裝夥伴,工藝水平已是毋庸置疑。除了腕錶外,其實Bamford一路有出各類型周邊聯乘產品,例如錶盒、戒指、骨牌、耳機等等,其中最受男士們注目的,就是這個全黑腕錶收納筒。

不管是旅行還是公幹,很多朋友都會多帶幾枚腕錶襯衫;搭車又搭船的旅途中,你已找到一個妥善的方法收納愛錶,不單止堅固,仲要夠輕、夠型棍!Bamford London推出的錶筒可以收納共4枚大Size的腕錶,44、45mm的款式都無問題。

圓筒Tube形設計,用家可以簡單地扭開、抽出收納櫃,內裡的導軌採用日本陶瓷製造,用起來非常順暢 (甚至玩得多會上癮)。

腕錶們牢牢繫於皮革Cushion上,遠比你經常坐著的飛機櫈還要舒適。錶筒的英國製超輕碳纖版,官方售價為£1,650,考慮到出門時4枚腕錶的安危,我還是會笑著俾錢的。

學著名錶評人金成早前接受我哋訪問時講,香港地嘅「勞」真係多到一街都係,行出街唔覺意都會同人撞錶。如果想更加突出,除咗買更貴更高級嘅錶之外,亦可以選擇客製或改裝錶。例如來自瑞士嘅「Artisans de Genve」就 ...
watchesandwine
Artisans de Genève客製Rolex 「Rough Matt Diver」迷人藍調
19 Sep 2018
個名叫No.12,但目標係成為愛爾蘭威士忌中嘅No.1!
watchesandwine
McGregor出威士忌 「Proper No. Twelve」
18 Sep 2018