{ SKIP }
文:MenClub Mean娜  圖:互聯網
POSTED ON 23 Nov 2017
歌仔都有得你唱︰「能成為密友大概總帶著愛 但做對好兄弟又如此相愛 旁人會說不該」咁如果你嘅好兄弟生得非常可愛,成個偶像級日本妹咁,係咪就可以衝旁界限,大膽告白呢?!根據「這麼可愛一定是男孩子」理論,日本一位極可愛嘅資深偽娘「エルも」就喺Twittr上出Post,講咗一件令網友大為震驚嘅事情。


話說就讀高中嘅17歲日本男生「エルも」,平時嘅興趣係著女裝、睇BL、影下女裝自拍扮上網同網民開心Share,一直以來都相安無事,點知有日好朋友就用Line問佢……



朋友︰「喂」
朋友︰(圖片)
朋友︰「呢個人係你?」
エルも︰「點解突然咁講?」
朋友︰「呢間房好明顯就係你屋企呀」




朋友︰「估唔到你……」
エルも︰「唔好意思」
エルも︰「係咪嚇親你?」
朋友︰「我就老實講啦」
エルも︰「嗯,點樣?」
朋友︰「你同我交往我就唔同其他人講」
エルも︰「下?」


估唔到劇情咁峰迴路轉,好朋友知道自己係偽娘後,竟然要求自己同佢拍拖,咁就唔爆偽娘身份畀其他人知,嚇到「エルも」都呆L咗,忍唔住放上網問問網民意見。不過似乎大部分網民都認為,如果自己嘅好兄弟扮成女裝後有咁高顏值,想同佢拍拖都情有可原……
聽聞呢次原畫展《JOJO冒険の波紋》除咗展出已公開嘅JOJO原畫之外,仲有好多全新畫作!嚟緊去日本嘅JOJO迷萬勿錯過呀!
gags
繼「手塚治虫」後再創歷史 「荒木飛呂彥」於日本國立美術館舉辦個展 ...
15 Dec 2017
最近寵物小精靈嘅官方網站就出咗「超大型比卡超尾巴攬枕」,萌度爆晒燈,啱晒鍾意比卡超嘅你呀!
gags
靠比卡超給予溫暖 單身漢必備攬枕
14 Dec 2017