{ SKIP }
文:米  圖:互聯網
POSTED ON 06 Jul 2018

日本Calbee經常都會推出不同口味嘅新零食,但今次呢款「納豆薯片」真係估佢唔到,連見慣奇怪嘢嘅日本網民都感到大為震驚!

Calbee最新推出嘅「ポテトチップス 納豆好きのための納豆味(薯片 為喜歡納豆的人設計的納豆味)」喺日本全國LAWSON便利店限定兼限量發售,好多人都好奇究竟「納豆薯片」會係咩味道同質感,有網民就率先為大家試一試龍與鳳!

「納豆薯片」基本上分開薯片同納豆粉兩個部分,就咁食薯片,聽聞就係有少少黃芥末嘅醬油口味,正正常常,唔算特別,口感都係正路薯片嘅鬆脆感覺。

而「納豆薯片」嘅精髓就在於佢包納豆粉,好似SHAKE SHAKE薯條咁,只要將包納豆粉倒入薯片袋入面,再SHAKE一SHAKE,令薯片都沾滿納豆粉就OK,據講加咗納豆粉嘅薯片會明顯出現好似納豆一樣嘅黏稠口感,仲會多咗陣納豆味添……

不過……佢嘅現鈔都係日圓,我諗對港男嚟講其實又唔多啱用……
gags
又一妄想作品 貴氣十足的「現鈔T裇」
17 Jul 2018
今次官方再度公開真人版嘅演員名單,原來仲有山崎退!
gags
《銀魂2》真人版演員再公開!存在感超薄弱的山崎退!
12 Jul 2018