{ SKIP }

POSTED ON 02 May 2018

Source: NEW YORK INSIDER

你以為咁土豪級別的炫富,一定是大陸富二代所為?錯啦,講到炫富,屁孩們拍馬都追不上美帝的富豪,紐約就有間餐廳同一個土豪KOL推出「真金雞翼」,一碟有50隻的「雞翼山」,就用上值$200美金的24K金粉,仲未計調配醬汁用的金粉,超級土豪,所以一碟賣成$1000美金!痴__線!

講返間餐廳,一間名為THE AINSWORTH的餐廳,驟眼睇落去相當不起眼,在紐約起家,徹頭徹尾走傳統美式家庭食物、調酒的餐廳,雞翼是店中廣獲好評的招牌,不過祭出「真金雞翼」的構思,則來自一位自稱 "Foodgod" ,同樣土豪味濃的美國紐約KOL Jonathan Cheban。

這位自稱 "Foodgod" 的美國紐約KOL Jonathan Cheban,Instagram followers 高達2.6 million,真人騷出身的他,同美國名媛KimKardashian的家族相當熟絡(好啦,我明白啦,出鋒頭是作用之一),自己亦有一間PR公司,食嘅玩嘅,睇得出走富貴路線。佢就話咁啱同AINSWORTH店主傾開,不如搵樣嘢搞下,結果就出現這個咁土豪的玩意啦,完。

每一碟有50隻的「雞翼山」,就用上值200美金的24K金粉,仲未計調配醬汁用的金粉,超級土豪,所以一碟賣成$1000美金!我覺得最好笑嘅係,Insider個主持仲話件事雖然好gimmick,但廚師在製作過程同樣放在好多心機落去,OK,當一個二個影隻雞翼影到皮又腍晒又凍,或者齋影唔食,個廚師一定好開心啦,well。

500歐元食住米芝蓮星級美食睇巴黎景色,幾抵呀!
gourmet
Alain Ducasse主理 嘆星級美食遊塞納河
16 Aug 2018
正如每個人心中都有座斷背山,每個男人心目中都會有間最愛的吧(對毒男們黎講可能係網吧),呢間吧未必有咩特色、未必有咩好飲、甚至連坐都未必好好坐,但你就係鍾意同班朋友三不五時去坐下、傾下計,呢間「吧」唔再係 ...
gourmet
香港都有!死前必到的150間酒吧
10 Aug 2018