{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 13 Jun 2018

1999年歐聯決賽相信唔少球迷都仍然歷歷在目,特別係一班曼聯及拜仁球迷,而兩支球隊因為呢場比賽埋下左唔少牙齒印,如果喺比賽場上再相遇唔知會點呢?

今夏曼聯與拜仁兩支球隊就正正相約進行一場熱身賽,日期為8月5日,地點喺拜仁主場館安聯球場舉行。不過呢場比賽嘅安排有別於一般,因為雙方類似透過Twitter傾計留言嘅方式相約比賽的。

以下就係曼聯與拜仁官方Twitter嘅互動:

曼聯Twitter:「我們8月初有空到德國與一支大球會踢最後一場熱身賽,有誰感興趣?」

拜仁Twitter:「我們只對擅長射12碼嘅對手感興趣,作為英格蘭嘅球會,你們好可能唔知道……」

曼聯Twitter:「我們在1999年歐聯決賽根本不需要12碼也成功擊敗你們,係咪?」

拜仁Twitter:「睇黎觸碰到我們的痛處了。8月黎一場友誼賽如何?希望你們嘅實力比開玩笑更出色……」

當年呢場曼聯vs拜仁嘅歐聯決賽,憑住「白雙剎」蘇斯克查同舒靈咸嘅入球,曼聯成功喺最後補時階段連入兩球反超拜仁奪冠。睇番以上雙方嘅Twitter對話,可以話火藥味甚濃,唔知呢場熱身賽踢起上黎會唔會都異常激烈呢?

真係「有志者鄧竟成」!
hobby
【Wow!】唔使一年,Mike Bibby化身大隻佬!
18 Jun 2018
不過目前只有公開出《通靈王》模型原型,售價同發售日期都仲未落實,想買嘅粉絲要密切關注!
hobby
《通靈王》20周年紀念 推出超精緻「麻倉葉」&「葉王」模型 ... ...
18 Jun 2018