{ SKIP }
文:MenClub 小雲 圖:互聯網
POSTED ON 06 Jan 2017
女生有個大屁股好唔好生養就還未知道,但是University of Oxford 就發現她們可能更會聰明更健康。


這個結果來自牛津大學的研究,分析超過16,000名婦女的數據。而有更大屁股的女性有較低的膽固醇和葡萄糖水平,而且有較高水平的ω-3脂肪酸。此外,還有較多一種叫dinopectina的激素,有抗炎和抗糖尿病功能。




在屁股中豐富的脂肪組織更可以防有害的脂肪,因此預防心血管疾病,而當有以上的種種條件,也代表著她們的心臟十分健康。


剛才提到的相對較高水平Omega 3脂肪也意味著一個運作很好的大腦,咁以後識揀一揀大屁股啦!







如果你識用另一個角度欣賞,再加埋對巧手,莫講話藥箱都變成首飾箱丫,廢鐵都可以變成Steampunk Sculptures添呀!
gags
廢棄銅鐵唔係垃圾 巧手創出Steampunk Sculptures
21 Apr 2017
雖然有人話Virginia Mori簡直係意大利伊藤潤二,但撇除對伊藤潤二畫風嘅印象,獨立欣賞Virginia Mori嘅插畫,其實一樣非常出色!
gags
伊藤潤二迷必愛 意大利詭異插畫
20 Apr 2017