{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 25 Sep 2017
唔知大家有冇發現,今時今日「靚女」呢個詞語已經唔係一個普通名詞,而係一份職業。而作為一份職業,佢對「應徵者」就有一定要求,齋靚已經唔夠做,除咗靚你仲要叻,叻之餘你仲要身材好,身材好之餘你仲要有話題性!而唔知你又覺得呢位來自台灣嘅短髮靚女又做唔做到「靚女」呢份工呢?


呢個女仔叫做「Doreen」,又姓林,所以英名全名就係「Doreen Lin」。聽落對一個女仔黎講就唔係幾好聽,但你低頭睇睇佢個心口,畢竟脂肪都係有返咁上下重量,或者真係會受到地心吸力影響嘅。現居台南嘅佢本身係一個美術補習班助教,能畫出一手好畫,同時當然又有接下外拍、代言嘅工作,尤其係上年年尾剪短咗頭髮之後,誘惑度同露出度都急劇提升,連帶大家身體嘅某啲嘢都一齊算起呀——血壓呀我指!
長髮年代

短髮年代



雖然都曾經有唔少台灣媒體因為佢嘅身材留意到佢,但其實整體情報都唔算多,所以外表、才華佢都可能完全附合「靚女」定義,但話題睇黎就要慢慢發掘。我個人就對佢個名係咪準確形容緊佢身材好有興趣…
Doreen Lin on Facebook


如果可以攬住佢一齊睇波…你仲可唔可以專心睇波呢?
girls
識波女人最吸引 中國主播「麼麼噠」
21 Oct 2017
有女生向我提出了一個有趣的提問:當你在新發展的情人家裡發現一盒已開封的安全套,你不覺得他應該先丟棄,然後在有需要的時候才再添置嗎?
girls
黃天頤-《安全套,應該為誰買?》
21 Oct 2017