{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 18 May 2017
早排就同大家介紹過有外國網友自己整咗份百獸王設計圖,等有3D打印機嘅人可以喺屋企自己「印」部百獸王模型出黎,當你以為咁樣已經好犀利,咁就要介紹呢位來自韓國嘅「박광준(音譯Park Kwang Jun)」,因為佢唔單止自己印咗隻百獸王,仲好有心機咁上埋色,結果就係得出呢隻比起市面上賣點百獸王模型可能仲靚嘅「自家版本」,問你服未?


睇返Facebook上嘅介紹,佢本身係一個Graphic Designer,咁啱又係由三月頭左右開始製作3D打印嘅設計圖,然後就印咗340個部年出黎,逐個組裝之後再上埋金屬色,最後就成為呢隻高30cm、媲美大廠出品嘅百獸王啦!


唔知佢有冇興趣量產?如果要買,你哋又覺得值幾多錢呢?


박광준 on facebook


經常有人問,有甚麼駕駛方法可以慳油一點?答案除了右腳放輕一點之外,就是用更優質的汽油。
autofeature
高質素 = 低耗油 - 加德士特配Techron® 5星級汽油
19 Jan 2018
唔知LeBron同Curry會點揀呢?
hobby
【猜人!】NBA全明星賽正選出爐,LBJ及Curry成隊長揀人!
19 Jan 2018
據動漫雜誌《Newtype》透露,Netflix將會以3D CG嘅技術,重製《聖鬥士星矢》動畫,預定2019年發布。
hobby
展望2019年 Netflix重製《聖鬥士星矢》動畫
19 Jan 2018