{ SKIP }
文:MenClub Kay Pang 圖:互聯網
POSTED ON 18 May 2017
大概去到某個年紀男人都會收起當初嘅稚氣,由年輕鍾意Eye-catching嘅設計,變得愈嚟愈重視細節同品質,設計最好愈簡單愈Long-lasting,例如由英國設計師Margaret Howell所成立嘅Lifestyle系時裝品牌MHL.,正正就是這一類型嘅牌子。



今季與Converse再度聯手推出新鞋款嘅MHL.,就揀中咗低筒版All-Star 100為藍本,分別備有卡其、奶白同深藍色嘅呢對鞋,外觀上同普通版All-Star 100基本上冇分別,因為呢個正係設計師所追求嘅「Less is more」極簡主義,淨係鞋墊先印咗兩者嘅Logo。咁有乜咁特別?就係鞋身嘅優質帆布料同更精細嘅手工,而定價$134美元亦唔算過份,想買嘅可以去MHL.嘅網店預購!




除了櫻木花道刺繡Tee,亦有大量《入樽》小物雜貨如襟章、賀卡、筆記簿,值得潮聖。
style
【限定聯名花道Tee!】原宿鞋店Kinetics x 井上雄彦Pop-up再開催
17 Jan 2018
無獨有偶,香港時裝王國I.T創辦人沈家偉當年靠Dr. Martens賺得他的第一筒金發跡,而日本傳奇街牌A BATHING APE亦在2012年收購到沈生的I.T集團旗下。而這兩對英日潮流代表,在當年的潮童變成潮爸後,亦慢慢在時裝界發 ...
style
【猿迷壓花】Dr. Martens X A BATHING APE系列「1﹒27」香港發售
17 Jan 2018