{ SKIP }
文:MenClub 筆華棋  圖:互聯網
POSTED ON 06 Aug 2014

現實社會係殘酷嘅,只要你有名氣(加少少料),乜嘢緋聞,醜聞,都未必可以打垮你,甚至幫埋你又點話。好似 Coffee 原本接近零知名度,唔好理佢係咪做新聞,佢 gathering 之後,收入比以前多十倍,呢啲咪叫人生。


返番時裝界,Terry Richardson 性醜聞一單接一單,雖然有人話封殺,但照舊大把客仔,甚至好多有名嘅索女都唔介意上去「執番劑」,I mean 「影返輯」,新晉 model 仔 Charlotte McKinney 最近就着住性感內衣,上咗去 Terry Richardson 個影樓度,影咗輯鼻血相。


鏡頭背後,唔知發生咗啲咩呢?




在時裝機能風的世界,很多講求高技術的功能品牌好像Arc'teryx、Patagonia因應軍警界的需求,在研發上都離不開氾深沉色調。但這些品牌走到時尚界時,會否可變出多一點可能性?好像日本時尚百貨店BEAMS於35周年時,就 ...
style
【低調地高調!】Arc'teryx × BEAMS 成熟色系AW2018
25 Sep 2018
據英國權威時尚媒體BoF報道,收購一事極有可能在本週內完成!
style
【VERSACE易主?】美國時裝集團Michael Kors將以20億美元收購
25 Sep 2018