{ SKIP }
文:MenClub Mean娜  圖:互聯網
POSTED ON 02 May 2017
香港人壓力大,唔少人都有情緒病問題只係自己冇為意,到真正發現唔對路時,可以對身心已經有嚴重影響。但其實只要細心留意,日常生活中輕微嘅小變化,都可能係憂鬱症嘅警號,如果你發覺自己都有以下改變,咁就要多加注意!


1.突然唔想用每日都用開嘅日用品,例如牙刷、內衣褲、洗面奶等等,就算就快過期都唔會諗住用。


2.懶得清潔同整理物品,搞到好多堆積嘅污糟衫褲同壞咗嘅食物都傳出臭味。


3.懶得整理自己,每日睇落都好頹好攰,開始成日畀人問係咪唔舒服。


4.想執嘢都力不從心,所有衫褲鞋襪咩都好,亂放就算。


5.講嘢變得好細聲,甚至有啲口齒不清。


6.因為個人好攰好懶,所以都唔想去洗衫,啲衫重覆咁著,最後一件乾淨衫都冇。


7.唔想煮嘢,垃圾桶入面滿滿的都係外賣包裝,仲要Full晒都唔想清理。


8.做事效率下降,就算想快啲做好件事,都唔知應該點去做好。


9.突然取消晒啲行程,唔想同人交際。


10.打畀你又唔聽,Send訊息又唔應,變得好難去聯絡。


每晚回到家中下身只穿著底橫走來走去,可說是平常不過的事,不少人只穿著四角褲當家居服,但當你夠鐘上床睡覺的時候,可能要考慮把它脫掉! the Institute for Mens Health at Jersey Urology Group的所長Dr. ...
healthandfitness
【裸睡最好】著褲瞓覺 影響精子質量
13 Oct 2017
亦是一抽吊索,但加上了彈弓,令到訓練更加平易近人
healthandfitness
彈彈下 4D Pro多功能鍛練模式
27 Sep 2017